Értékeim vállalkozóként és emberként

Mandzák Lilla

Jó esetben minden felnőtt ember képvisel valamilyen értéket. Ezen irányelvek mentén éli az életét, amik mellett következetesen ki is tart.

Sokat gondolkodtam azon, hogyan fogalmazhatnám meg a saját értékeimet.
Olvasgatás közben rábukkantam egy szövegre, amivel nemcsak azonosulni tudok, hanem mindig törekszem arra, hogy a benne foglalt értékeket képviseljem a hétköznapokban.

A könyv, amit vállalkozóként neked is el kellene olvasnod

A vállalkozói lét számomra egy különleges életformát és értékrendet jelent. Elköteleződést a személyes szabadság, az önmegvalósítás mellett, miközben tudást, értékeket, illetve szeretet adok és kapok.

A következő szövegre a Napoleon Hill “Add el magad” című könyvében bukkantam rá.

Néhány helyen persze személyre szabtam, de a “hitvallás” nagy része megegyezik azzal, amit képviselni szeretnék a munkám, és az személyes életem során.

Sokan mondják az ilyen marketing célzatú “vidd sikerre magad” szellemiségű könyvekre, hogy erőszakosan szeretnének hatástalan módszereket lenyomni az olvasók torkán, csupán a bevétel növelése végett.

Én viszont úgy gondolom, hogy mindenből lehet tanulni, csak ki kell gyomlálni belőle, amit nem tudunk vagy nem szeretnénk hasznosítani, a többi módszert pedig a saját igényeinknek megfelelően formálhatjuk.

Nekem ez a könyv kimondottan hasznos volt. Nem éreztem, hogy ne lenne őszinte vagy ne építkezne valós tapasztalatokból. Persze találtam benne pár erőltetett példát, vagy olyan módszereket, amiket biztosan nem fogok használni.

Összességében mégis többet adott nekem a könyv, mint amennyi negatívumot találtam benne. Tehát, ha önmegvalósításon gondolkodsz, nyugodt szívvel ajánlom neked ezt a könyvet az Édesvíz Kiadótól.

Értékeim:


Hiszek magamban. Hiszek azokban, akik velem dolgoznak. Hiszek a barátaimban. Hiszek a családomban. Hiszem, hogy az élet mindent megad nekem, amire szükségem van ahhoz, hogy sikeres legyek, amennyiben minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ezt kiérdemeljem hűséges és őszinte szolgálattal.

Hiszek az imádságban, és soha nem hajtom álomra a fejem anélkül, hogy ne imádkoztam volna útmutatásért, azért, hogy türelmes legyek az emberekkel, és toleráns azokkal, akik mindazt nem hiszik, amit én hiszek.

Hiszem, hogy a siker intelligens erőfeszítések eredménye és nem szerencse kérdése, és nem is azon múlik, hogy hogyan tudom átverni barátaimat és embertársaimat. Hiszem, hogy pontosan annyit kapok az élettől, amennyit én magam beleadok, ezért mindig úgy viselkedek másokkal, ahogy szeretném, hogy ők is viselkedjenek velem. Nem rágalmazom azokat, akiket nem kedvelek. Nem fogom félvállról venni a munkámat, függetlenül attól, hogy mások mit csinálnak.

Mindig a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtom, mert úgy döntöttem, hogy sikeres leszek az életben, és tudom, hogy a siker mindig a lelkiismeretes erőfeszítések eredménye.

Végül pedig megbocsátok azoknak, akik megbántanak, mert tudom, hogy olykor én is megbántok másokat és akkor nagyon kell, hogy ők is megbocsássanak nekem.

Miért van szükség szilárd értékekre a sikerhez?

Ezek a sorok egyre többször jutnak eszembe, mikor feszült szituációba kerülök. Motivál és sokszor átolvasom egy nehéz nap előtt. Ki is írtam és külön kiemeltem post it-tel is a naplómban, amit minden nap kézbe veszek.

Az ilyesmik apróságnak tűnhetnek, de számomra sokat segít, hogy összeszedett legyek, vagy össze tudjam kaparni magam egy-egy célt tévesztett pillanatban. Ilyenkor általában csak hátra kell lépnem, és tágabb perspektívából szemlélnem a történteket.

Te tudsz azonosulni a leírtakkal? Mit gondolsz, milyen lenne a közös munka egy olyan szakemberrel, aki ezeket az értékeket képviseli?

Kíváncsi vagy, hogy hogyan jutottam idáig? Olvasd el ezt a cikket is!

Szólj hozzá!

gyere el hozzám egy ingyenes beszélgetésere!






    Hívj fel!
    +36 20 232 4661
    írj nekem!

    Minden jog fenntartva