Elle Cosimano – Finlay Donovan ölni tudna

Mandzák Lilla

Finlay Donovan nem akarta, de megtörtént. A lecsúszott írónőt magával sodró, krimibe illő történet szinte magát írja meg a valóságban, aztán a nő kőkorszaki gépének villódzó képernyőjén.

A történet

A „kétkölykös” elvált családanya éppen alkotói válságának gödréből próbál kikászálódni, amikor belecsöppen egy rejtélyes maffiasztori közepébe, amiben – maga sem tudja hogyan -, de főszereplővé válik.

Az asztalszomszédját a táskájából kikandikáló véres kendővel, ragasztószalaggal és ollóval sikerül megtévesztenie az ügynökével folytatott kínos munkamegbeszélés során. Így egy kislány egyszerű önhajvágásának eredményeképp hamar bérgyilkosi megbízás és borsos előleg üti a markát egy hűtlen és látszólag szadista férj meggyilkolásáért.

Eközben Finlay egy gyermekelhelyezési per, kétségbeejtő anyagi gondok és magánéleti válság béklyójában vergődik, és egyetlen megoldási stratégiája, hogy a gondokat az amúgy is halmozódó számlák kupacának tetejére hajítja.

Kíváncsi, kapkodó, sokszor éretlennek tűnő személyisége erős igazságérzettel és becsületességgel párosul, ami az esetek nagy részében inkább törekvés marad.

finlay-donovan-olni-tudna-konyvajanlo

Finlay bűntársául a fiatal és belevaló bébiszittere szegődik, aki nehezen tud ellenállni a pénz csábításának, mégis odaadó gondoskodással támogatja, de sokszor az események közepébe löki a hezitáló nőt.

Ahogy a barátságuk, úgy mélyül és telik meg hullákkal vélt és valós bűnlajtstromuk sírja.

Ezzel együtt szövevényes események utáni nyomozás veszi kezdetét, amelyben szerepet kap egy szupermodell vonzerejével megáldott, éppen csapos ügyvédjelölt, egy jóképű nyomozó, két mindenre elszánt maffiafeleség, egy maffiavezér a verőemberével, egy kellemetlen exférj és annak még kellemetlenebb, a jövőbeni pótmama szerepére pályázó mennyasszonya.

Hogy ebből ki mennyire merült el a maffiaszennyben, az egyéni értékrend kérdése. Ezt a kérdést pedig Finlay saját magára nézve is kétségbeesetten szeretné megválaszolni.

Életem krimije?

Talán nem ez életem krimije, de nem is azt vártam tőle.

A Finlay Donovan ölni tudna egy tengerpartravaló, magával ragadó csajos olvasmány, ami totál kikapcsol és amiben még a fordító által következetesen a gyerekeket illető „kölyközés” sem zavart túlságosan.

Szólj hozzá!

gyere el hozzám egy ingyenes beszélgetésere!


    Hívj fel!
    +36 20 232 4661
    írj nekem!

    Minden jog fenntartva