4 érv a blogolás mellett – így adj értéked az olvasóknak

Mandzák Lilla

Kezdő vállalkozóként sokszor nehéz eldöntenünk, mi az a leghatékonyabb módszer, amivel látogatókat szerezhetünk a weboldalunkra. Ebben a cikkben a blogolás mellett szóló érveket gyűjtöttem össze.

A hirdetések szerepe


Egy Facebook hirdetés beállítása nem kerül sok időbe és arányaiban sok pénzbe sem. Persze az elején érdemes tesztelni és kitapasztani, hogy milyen beállítások térülnek meg leginkább, ami nyilvánvalóan energiabefektetéssel jár.

A Google Adwords fizetett hirdetés már egy magasabb árkategóriába tartozik és úgy ahogy az előző, ez is alapos átgondolást és stratégiát igényel.

Látogatókat organikus találatokkal is lehet szerezni (SEO), és itt jön képbe a rendszeres blogolás.
Persze a fizetett hirdetések megtérülését pontosan ki lehet számolni, míg a blogbejegyzésekkel ennél nehezebb dolgunk van, mégis érdemes belevágni.

Leegyszerűsítve, a hirdetésekre a pénzedet áldozod, míg a cikkírásra az idődet. Persze a munkába fektetett időnek is van pénzben kifejezett értéke és a blogolás nem von le a hirdetések szükségszerűségéből. Én inkább a kettő kombinációjában és megfelelő használatában hiszek.

Mi szól a blogolás mellett?

01

A blogcikkek egymás értékét növelik

Ha blogolásra adod a fejed, szintén érdemes rendszerben gondolkodnod. Első lépésként írj össze pár témát, amiből több blogcikket is írni fogsz. A cikkeket kategóriákba kell rendezned és kategóriaoldalakat létrehoznod. Ezek a beállítások sokat fognak dobni a cikkek megtalálhatóságán a keresőben, vagyis a cikkek értékén. Tehát fontos, hogy a Google könnyen fel tudja térképezni a weboldalad és hogy egymásra épülő, egymással összefüggő cikkeket írj.

02

A blogodat 10 év múlva is olvasni fogják

A hirdetések lejárnak, míg a cikkeid értéke egyre csak növekedni fog. Jó esetben rendszeresen írsz cikkeket, frissíted a tartalmat, linkeket ágyazol be és kommentek is érkeznek a bejegyzésekhez.
A blogod értékét azért nehéz megbecsülni, mert az idő előrehaladtával – ha mindent jól csinálsz – egyre előrébb fognak jutni a Google találati listáján, így szerezve egyre több látogatót az oldaladra, akikből vásárló vagy ügyfél válik majd. Tehát érdemes türelmesnek és kitartónak lenned.

lány ír a laptopon

03

Pörgesd fel a keresőoptimalizálást és szerezz hírnevet vendégblogolással!

Érdemes megkeresni a szakterületed szempontjából leginkább releváns blogokat, amelyeknek fontos, hogy legyenek olvasói, akik értékelik a tartalmat. Az sem hátrány, ha a tulajdonosok eredményesek a közösségi médiában.
Fordítva is érdemes belevágni: a Te blogodat is feldobhatja egy vendégblogger, aki még plusz látogatókat is hozhat magával a weboldaladra, illetve követőket a közösségi média platformjaidra.

04

Fejlődni fogsz nemcsak a saját szakmádban, hanem a készségeidet is fejlesztheted

Miközben utánanézel a szavak helyesírásának, a nyelvtani szabályoknak és szinonimákat keresel, fejlődni fog a nyelvhelyességed és bővülni a szókincsed.

A választékos szóhasználat csak növelni fogja a tartalom értékét, mert a szöveget hús-vér embereknek, nem pedig robotoknak írod.

Fejlődni fog a kreativitásod, ami az írás folyamatában kulcsszerepet játszik még akkor is, amikor szakszöveget írsz. Hiszen az én értelmezésemben a kreativitás nem más, mint egyéni problémamegoldó képesség. Hiába dolgozol fel egy olyan témát, amit feldolgoztak már mások is, valami újat biztosan hozzá kell majd tenned.

Témakeresés közben kénytelen leszel utánanézni a szakmai újdonságoknak és reagálni az aktualitásokra. Ezáltal tágulni fog a látóköröd és esetleg olyasmiket is olvashatsz, tanulhatsz, ami bővíti a szakmai tudásodat.

Feladat- és időmenedzsmentet is tanulhatsz, mert a blogolás szempontjából a rendszeresség is kulcsfontosságú.

Ezeken felül már csak azzal is fejlődsz, hogy utánanézel annak, hogyan érdemes blogolni, hogyan néz ki egy eredményes blogcikk és milyen módszereket érdemes használni írás közben. Ha érdekelnének ezzel a témával kapcsolatos további blog cikkek, írd meg nekem kommentben!

Összefoglalva, mindenképpen érdemes blogolásba kezdened, amennyiben a weboldalad az egyik vevőszerzési csatornád. A cikkírás mellett érdemes hirdetésekkel is foglalkoznod, de első körben én az előbbit ajánlanám.

Ha kitartóan és rendszeresen időt fordítasz a blogolásra, egy hosszútávú, megtérülő befektetéssé fog válni. Az már csak rajtad áll, hogy milyen időközönként teszel közzé tartalmat (hetente, kéthetente vagy havonta), a lényeg, hogy szépen bővüljön a számuk.

Ha nincs időd a rendszeres tartalomgyártásra, és szívesen megkérnél erre a feladatra egy szakembert, vagy csak tanácsot szeretnél kérni, akkor itt felveheted velem a kapcsolatot.

Szólj hozzá!

gyere el hozzám egy ingyenes beszélgetésere!






    Hívj fel!
    +36 20 232 4661
    írj nekem!

    Minden jog fenntartva